Вакансії

Українські художниці долучилися до створення купальників з мозаїками

Українська дизайнерка Поліна Веллер представила купальники, на яких зображена радянська мозаїка. Завдання проекту нагадати про декомунізаціїю та привернути уваги до такого виду мистецтва.

«Основна мета — спровокувати діалог. Мистецтво існує для ліпшої комунікації людини з людиною та для задоволення естетичних потреб. У цьому проекті поєднуються і перше, і друге — мистецтво та його утилітарна функція», — каже Поліна.

Polina Veller 07.jpg

Проект представлять у вигляді презентації в Atelier1 усередені червня. Підтримали його своєю участю художниці Влада Ралко, Анна Звягінцева, Оксана Левченя, Юлія Бєляєва і Маша Шубіна.

«Зараз до мозаїк є два ставлення: їх або люблять, або не помічають. Але найголовніша загроза для мозаїк — що вони розташовані на радянських спорудах, на яких роблять утеплення, вішають рекламні банери, кондиціонери, вбиваючи смальту. Така байдужість та хаос активізують вандалізм. Цікаво, але якщо на мозаїці вказаний автор — це вже ментальний блок для її руйнації. Твори радянських митців нівелюються та знищуються як елемент пропаганди СРСР. Існує дуже багато монументальних творів, які ніде не зафіксовані офіційно, більше того, навіть немає ніякого реєстру», — розказала більше Женя Моляр.

Polina Veller 02.jpg

Polina Veller 03.jpg

Polina Veller 04.jpg

Polina Veller 06.jpg

Polina Veller 08.jpg

Polina Veller 09.jpg

Polina Veller 10.jpg

Polina Veller 12.jpg

Polina Veller 13.jpg

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: