Вакансії

Куратором Ліверпульської бієнале 2023 року стане художниця Ханісіле Мбонгва

Ханісіле Мбонгва @mayk
Ханісіле Мбонгва @mayk

Куратором 12-ї Ліверпульської бієнале у Сполученому Королівстві, яка відбуватиметься з червня до вересня 2023 року, стане незалежна кураторка та художниця Ханісіле Мбонгва з Південної Африки.

Вона є однією з засновниць кейптаунського артколективу Gugulective, активістської групи Vasiki Creative Citizens і жіночого поетичного об’єднання Rioters In Session. Ханісіле Мбонгва керувала Стелленбоською трієнале 2020 року у Південній Африці, була співкураторкою перформативних практик у фонді Norval у Кейптауні, організовувала виставки й резиденції у Південній Африці, Нідерландах і Німеччині та працювала виконавчим директором некомерційної організації Handspring Trust for Puppetry Arts.

Свою кураторську практику Ханісіле Мбонгва визначає як «лікування та догляд, використання творчості з метою створення просторів для емансипативних практик, радощів і гри». За словами художниці, вона з нетерпінням чекає на співпрацю з людьми, колективами та організаціями як у Ліверпулі, так і за його межами. Їй цікаво побачити, як місто утворилося історично, яким воно є зараз і як уявляє своє майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: