Вакансії

Київська міська рада обіцяє відновити будівлю кінотеатру Екран

Фото: Олександр Коваленко
Фото: Олександр Коваленко

В.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський на телеканалі «Київ» пообіцяв зробити все можливе, щоб відновити будівлю кінотеатру «Екран», якій 110 років.

Раніше у Департаменті культури повідомляли, що реконструкція неможлива, оскільки будівля немає архітектурної цінності, а лише історичну, тому її можна видозмінити під потреби містян. Будь-які чутки про знесення Мондриївський назвав «черговою маніпуляцією».Сьогодні частину землі, на якій знаходиться кінотеатр, «передали в оренду Державному підприємству “Житлобуд” для будівництва житлових будинків з вбудовано прибудованими приміщеннями», про це пише Хмарочос. Згідно з умовами, знесення будівлі кінотеатру передбачали лише у разі передачі нового приміщення, розміром не менше 583 квадратних метрів, в складі комплексу житлових будинків.

Кінотеатр «Екран» відкрили в 1911 році на теперішньому проспекті Перемоги й нині це найстаріший кінотеатр Києва. Ще на початку 2000-х його хотіли знести та побудувати новий, а у 2018 тут сталася пожежа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: