Вакансії

Київських посадовців судитимуть через завдані кінотеатру «Київ» збитки

@kyivcity.gov.ua
@kyivcity.gov.ua

Київських посадовців судитимуть за 22 мільйони гривень збитків місту у вигляді недоотриманої оренди за будівлю кінотеатру «Київ». Про це повідомляє Київська міська прокуратура

Директора департаменту комунальної власності Києва, його першого заступника й очільника комунального підприємства «Київкінофільм» звинувачують у службовій недбалості згідно зі статтею 367 Кримінального кодексу України.

У 2019 році перший заступник начальника Департаменту комунальної власності та директор КП «Київкінофільм» уклали з ТОВ «Сінема-Центр» тристоронній договір оренди приміщень кінотеатру «Київ». Згідно з договором орендна плата становить 2,1 мільйона гривень на місяць. Приватна фірма платила оренду з червня до листопада 2019 року. 

Згодом ТОВ «Сінема-Центр» звернулася до Департаменту комунальної власності з проханням перевірити стан будівлі. У результаті була створена комісія, яка вже наступного дня склала акт про зупинення сплати орендної плати через непридатність приміщення для використання. Згідно з українським законодавством складення такого акту не передбачається подібними органами, оскільки це компетенція суду. Експертиза постановила, що приміщення кінотеатру «Київ» повністю придатне для експлуатації за цільовим призначенням — організації кінопоказів.

У червні 2021 року Господарський суд Києва виніс рішення про повернення приміщення кінотеатру «Київ» попереднім орендарям — ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”». Товариство з обмеженою відповідальністю орендувало приміщення з 1999 року до 2019 року, допоки КМДА не відмовилася від подовження договору і не уклала новий вже з ТОВ «Сінема-Центр».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: