Вакансії

У берлінській галереї EIGEN + ART відкрилася виставка Лади Наконечної

З 9 січня по 20 лютого в берлінській галереї EIGEN + ART проходить вистава Лади Наконечної. У цьому проєкті художниця репрезентує результати роботи над темами, з якими вона працює вже декілька років, а саме: політичний вимір ландшафтів, зміщення кордонів та конфлікти, пов’язаних із цим; а також наше відсторонення від картин невідомих контекстів — їх художниця намагається осягнути через аналітичне мислення.

Два чорно-білі трансферні відбитки, житловий будинок серед густих дерев та кущів розписані синьою, чорною фарбою та червоною фарбою. Чорний, синій та червоний кольори прапора Донецької народної республіки. Чорний і синій — основні кольори адміністративного округу області. Кольори над пейзажем відіграють роль фільтру, тоді як інші твори показують території в її картографічному зображенні. Наприклад, контури окупованих районів Донецької та Луганської області обрізані як фрагмент пейзажної фотографії, або білий аркуш паперу, складений як карта.

Інша робота зосереджується на явищі камуфляжу: серед плямисто-зелених та чорних кольорів, вирізані контури необізнаних регіонів, глядач лише з другої спроби може розгледіти труп — це солдат у формі, який зливається з землею. Ця робота репрезентує символ війни, що триває вже майже шість років, війни, що за даними ООН забрала життя 13 тисяч людей.

Відвідувачі вільні в інтерпретації виставки, для того, щоб потім обмінятися власними поглядами на роботи.

Лада Наконечна, експозиція, 2020 Galerie EIGEN + Art Berlin

Лада Наконечна, експозиція, 2020 Galerie EIGEN + Art Berlin

_DSC8495.jpg

_DSC8498.jpg

Світлини: Uwe Walter

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: