Вакансії

Лариса Мудрак запропонувала «перезавантажити» УКФ

Голова Наглядової ради УКФ Лариса Мудрак заявила, що перезавантажить фонд та саму інституцію. Якщо їй протягом двох тижнів не вдасться подолати кризу, вона візьме самовідвід.

У квітні 2021 року змінилося керівництво УКФ та склад Наглядової ради. Після оголошення результатів конкурсу велика кількість культурних проєктів залишилася без фінансування, навіть ті, які займали високі позиції в рейтингу. Серед числа недофінансованих фестивалів опинилися «Німі ночі» від Довженко-Центру, Львівський фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art, Форум креативних індустрій, літературно-перекладацький фестиваль Translatorium, Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF) та інші.

УКФ пояснили, що зекономлені гроші направляють на фінансування масштабних святкувань на честь 30-річчя Незалежності. «Публічна комунікація вже перейшла на рівень, коли сторони не чують одна одну й колектив фонду не витримує навантаження. Обмін листами та зверненнями може бути нескінченним і не вирішує ситуацію. Слова не допомагають… Потрібне перезавантаження як самої інституції, так і Наглядової Ради після закінчення конкурсного відбору та проходження аудиту», — заявляє Мудрак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: