Вакансії

Лондонська галерея викупила раніше невідомий рукопис Поля Гогена

Лондонська галерея Курто придбала оригінал рукопису Поля Гогена з 20 ілюстраціями, робота написана в його полінезійський період.

Раніше рукопис Avant et après («До і після» — прим. ред.) ніколи не експонували, Гоген його завершив у лютому 1903 року всього за два місяці до своєї смерті у віці 54 років. Експерти оцінюють, що твір — один із найвизначніших рукописів, які купляла Велика Британія з часів Другої світової війни.

Окрім 213 сторінок акуратно написаного тексту, блокнот містить 8 малюнків на всю сторінку, 2 малюнки в тексті, а також 19 монотипій. У нижній частині обкладинки у два стовпці написані фрази французькою мовою: «Щоб плакати», «Щоб страждати», «Щоб померти» і «Щоб сміятися», «Щоб жити», «Щоб насолоджуватися». А на внутрішній частині наклеєні три відбитки Утагава Кунісада та гравюри Альбрехта Дюрера.

У рукописі також розкривається багато нових деталей конфлікту з іншим відомим художником Вінсентом ван Гогом. Гоген у записах виправдовується та перекладає всю провину за конфлікт на ван Гога. Avant et après експонуватиметься з наступної весни, коли галерея знову відкриється після ремонту.

%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C2.jpg

Фото: The Courtauld 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: