Вакансії

Лувр погодився на реставрацію за планом фонду Сая Твомблі

©publicdelivery
©publicdelivery

Лувр уклав мирну угоду з фондом Сая Твомблі щодо проєкту реставрації, який поставив під загрозу постійну інсталяцію американського художника в одній із галерей музею.

Фонд погодився відмовитися від позову, поданого проти музею на початку цього року, в обмін на відновлення первісного вигляду приміщення.

У 2010 році художник розмалював для музею стелю залу 663 — Salle des Bronzes. Робота була створена для світлого приміщення з вапняковою підлогою. Згідно з планом реставрації Лувру приміщення перефарбували в коричневий колір і застелили паркетом. Фонд художника обурився, що план не узгодили з ним, тож направив лист до музею. Адміністрація ж проігнорувала звернення, тому фонд подав до суду. 

10 грудня музей та фонд опублікували спільну заяву, у якій сказали, що вони «задоволені» тим, що «досягнули угоди, яка дозволить презентувати одну з головних робіт великого сучасного художника Сая Твомблі у гармонійному та цілісному просторі». Угода передбачає зміну кольору стін кімнати, дерев’яних панелей і вітрин на світліші кольори.

Фреска Твомблі The Ceiling відкриває краєвид на колекцію етруських статуй музею. Робота блакитного відтінку посилається на Егейське море, а також її прикрашають золоті диски на честь еллінських скульпторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: