Вакансії

Львівський муніципальний мистецький центр розпочав серію кінопоказів

@lvivart.center
@lvivart.center

25 березня о 19:00 у Львівському муніципальному мистецькому центрі відбудеться перший показ фільму Василя Ляха «Метаробота» в межах програми «Вимушені переселення та рухомі зображення». Програма передбачає обговорення переглянутого, складнощів, пов’язаних із переселенням, рефлексії про мережі солідарності та взаємопідтримки.

«Сьогодні, коли Львів є прихистком для тисяч біжен/-ок з усієї країни, проблема міжрегіонального порозуміння постає знову та з невідкладною необхідністю. Документальне кіно та мистецтво рухомого зображення можуть серед іншого бути засобами оприявнення спільного, яке нас об’єднує — у колективних переглядах та обговореннях, у “сирих” документальних кадрах, які пручаються упередженням та пропаганді», — зазначає мистецький центр.

Василь Лях займається живописом, фотографією, а також пише музику, граючи на радянських синтезаторах. У серпні 2019 року приєднався до ГО «Фріфілмерз» і взяв участь у проєкті «ТворчСхід-2». У межах проєкту зняв свій дебютний фільм «Метаробота». Зараз працює над документальним фільмом «Скарб».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: