Вакансії

Литва та Польща підтримуватимуть оцифрування культурної спадщини України

Києво-Печерська лавра Фото: Дмитро Бартош @ukrainer
Києво-Печерська лавра Фото: Дмитро Бартош @ukrainer

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко провів онлайн-зустріч разом з віцепрем’єр-міністром, міністром культури та національної спадщини Республіки Польща Пьотром Глинським і міністром культури Литовської Республіки Сімонасом Кайрисом. Повідомляється, що міністри створили робочу групу щодо функціонування Фонду Люблінського трикутника, який підтримуватиме оцифрування культурної спадщини України.

«Ми маємо разом захистити та зберегти для прийдешніх поколінь культурну спадщину України, адже вона є частиною Європи. Тільки спільними зусиллями, поглиблюючи дружні відносини між країнами, нам це обов’язково вдасться», — підкреслив Ткаченко.

Повідомляється, що Литва та Польща підтримають процес цифровізації об’єктів матеріальної та нематеріальної культурної спадщини в Україні та створення цифрової платформи для їх архівування, охорони, розвитку, поширення та популяризації.

Нещодавно ми писали, що станом на 23 квітня зафіксовано близько 250 епізодів воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: