Вакансії

Манчестерська галерея оцифрує у NFT та продасть роботу Вільяма Блейка

Вільям Блейк, автор: Томас Філіпс. The Ancient of Days, Вільяма Блейка (1794) ©The University of Manchester
Вільям Блейк, автор: Томас Філіпс. The Ancient of Days, Вільяма Блейка (1794) ©The University of Manchester

Галерея Whitworth у Манчестері оцифрує та продасть в NFT гравюру Вільяма Блейка, а кошти направлять на соціально-культурні проєкти.

У партнерстві з онлайн артплатформою Vastari Labs, Whitworth запускає 28 липня першу «британську акредитовану NFT» на Hic et Nunc. Найважливіше, що дохід, отриманий від продажів, буде використаний для фінансування соціальних проєктів у партнерстві з місцевими організаціями. «У часи великої соціальної та економічної нестабільності галерея знаходить нові шляхи фінансування та підтримки суспільства», — йдеться в онлайн-заяві галереї.Зображення NFT згенерують з гравюри Вільяма Блейка The Ancient of Days (1794), що увійшла як ілюстрація до поетичної збірки Europe Plate i: Frontispiece, в 1827.

Вільям Блейк — англійський поет, художник та гравер. Відомий за такими творами, як збірка «Пісні зрілості», 1794; поеми «Весілля неба і пекла», 1790; «Французька революція», 1791; «Європа», 1794. Також Блейк — автор ілюстрацій до «Божественної комедії» Данте та «Нічних дум» Едварда Юнга.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: