Вакансії

«Мапа Реновації» розробила план захисту вітражів Київського фунікулера

@new.pamyatky.kiev.ua
@new.pamyatky.kiev.ua

Незалежна організація «Мапа Реновації» розробила план захисту вітражів верхньої станції Київського фунікулера за підтримки «Київпастрансу» та Департаменту культурної спадщини КМДА. Про це повідомляє організація на своїй сторінці на фейсбуці.

Вітражі, які створив український художник-монументаліст Іван-Валентин Задорожний у 1984 році,  планують захистити, використовуючи 12 дерев’яних щитів товщиною 5 сантиметрів, які додатково загорнуть у вогнестійкий брезент і встановлять із зовнішньої сторони стіни фунікулера навпроти кожного вітража. Над проєктом захисту працювала команда з архітекторів, реставратора та конструктора, однак монтувати щити будуть професійні висотники-альпіністи.

«Захист вітражів фунікулеру — перший крок до збереження монументального мистецтва Києва в умовах воєнного часу. Вже зараз ми формуємо список найбільш вразливих об’єктів культурної спадщини, які можна захистити силами громади, бізнесу та влади. Пишіть в коментарі ваші варіанти», — зазначає «Мапа Реновації». 

Організація вже запустила збір коштів на матеріали, серед яких дошки, саморізи, розпірні анкери, вогнетривкий брезент. Допомогти можна за реквізитами, а також матеріалами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: