Вакансії

Марк Джейкобс впевнений, що логотип Nirvana належить не групі

Марк Джейкобс в крайній заяві своїх адвокатів сказав, що впевнений — логотип рок-гурту Nirvana належить не їм.

У 2018 році на дизайнера подали до суду за використання логотипу гурту в своїй колекції. Тоді дизайнер сказав, що створив власний логотип за мотивами смайлу і ні Кортні Лав, ні Френсіс Бін Кобейн не були проти. Однак таких аргументів виявилось недостатньо. Унаслідок, Джейкобс залучив свою юридичну групу, а його адвокати заперечували будь-яку подібність між двома малюнками.

Справа набула ще одного повороту, коли художник і графічний дизайнер Роберт Фішер виступив із заявою, що саме він є автором смайлика. Дизайнер не вимагав грошової компенсації, але наголосив, що йому важливо, аби його запам’ятали як автора:

«Я не вважаю справедливим, що вони намагаються забрати моє авторське право. Оскільки я намалював його, я хочу, щоб мене знали як хлопця, який намалював його», — сказав він LA Times. Але сама Nirvana заперечує авторство Фішера і впевнена, що він не має на нього юридичних прав.

Зараз адвокати Джейкобса стверджують, що логотип ніяк не захищений авторським правом, тому навіть якби він його не змінював, то не ніс би за це відповідальності. Поки розгляд справи перенесли на 2021 рік через коронавірус, але юридична група дизайнера наполягає на винесенні дострокового рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: