Вакансії

Мауріціо Каттелан представив роботу, присвячену теракту 11 вересня 2001 року

©nytimes
©nytimes

15 липня в Мілані відкрилася виставка італійського художника Мауріціо Каталана, на якій він презентував роботу, присвячену Нью-Йоркському теракту 11 вересня 2001 року.

«Blind — це робота про біль у соціальному вимірі, вона покликана показати крихкість суспільства, в якому наростають самотність і егоїзм», — сказав художник. Інсталяція являє собою гігантський полімерний блок, у який врізався реактивний літак. У 2017 році Каттелан хотів показати цю роботу в Музеї Гуггенхайма, але головна кураторка музею Ненсі Спектор не схвалила його пропозицію. Художник розповів, що був свідком трагедії, адже того дня він був у Нью-Йорку і на власні очі спостерігав за подіями: «Я повинен сказати, що пандемія знову зробила смерть видимою частиною нашого життя: це те, що ми завжди намагаємося придушити й забути».

Мауріціо Каттелан — італійський художник, відомий завдяки сатиричним гіперреалістичним скульптурам та інсталяціям. Два роки тому під час Art Basel Miami Beach 2019 презентував свою роботу «Комедіант» — банан, приклеєний до стіни скотчем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: