Вакансії

Мешканці Глухова зібрали кошти на збереження пам’ятки архітектури

@timetoast
@timetoast

Місцеві жителі Глухова чотири роки збирали та сортували сміття, аби зібрати кошти на збереження пам’ятки архітектури — Будинок Миклашевського. Завдяки ініціативі вдалось зібрати 100 тисяч гривень для консервації обʼєкта. Будівлю датовану XVIII століттям  перепланували під поштово-телеграфну контору на початку XX століття.

До ініціативи зі збору та утилізації вторинної сировини долучилися навчальні заклади, крамниці, пересічні мешканці міста, які приносили пусті пляшки до самої будівлі — тут було встановлено спеціальне віконце. А в стінах Будинку Миклашевського відбувалось сортування сміття для подальшої переробки.  За чотири роки існування проєкту вдалось відсортувати понад 150 тонн сміття. 

@nz-hlukhiv.com.ua

«Спочатку ми робили маленькі вкраплення грошові — фарбували вікна, паркан, лагодили певні деталі, вставляли скло. Перший етап, куди ми вклали 20 тисяч гривень — це був такий навіс, який захистив перший поверх від води, тому що вся вода йшла на перший поверх і там утворювався басейн. Далі питання було стосовно даху, бо в даху було дві великі діри – все воно провалилося. Ми ще до війни за кошти вторинної сировини придбали лісоматеріали, зараз вони дуже дорого коштують», —  розповідає один з ініціаторів проєкту Олександр Мірошниченко.

Повідомляється, що вже два роки  «Укрпошта» продає обʼєкт на аукціоні  за півтора мільйона гривень. Однак охочих придбати будівлю досі не знайшлось.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: