Вакансії

Мінфін США: держрегулювання артринку не є пріоритетом

4 лютого Міністерство фінансів США оприлюднило дослідження, у якому дійшло до висновку, що державне втручання в артринок не є поточним пріоритетом. Проте наприкінці 2021 року у звіті адміністрації президента Джо Байдена про офіційну стратегію протидії корупції ринок мистецтва визначили як особливо схильний до корупції, як і ринок цифрових активів й нерухомості.

У досліджені згадуються великі податкові пільги, культура таємності у цій сфері, а також методи транспортування творів мистецтва. Мінфін запропонував низку заходів щодо запровадження обмежень на ринку мистецтва, але констатував, що артринок не є пріоритетом держрегулювання. За словами представника Мінфіну Скотта Рембрандта, міністерство насамперед розв‘язуватиме проблеми, пов‘язані зі зловживанням підставних компаній. Також Міністерство фінансів заявило, що регулюючі органи повинні розглянути можливість запровадження обмежень на конкретних учасників ринку мистецтва.

Нещодавно аналіз Панамських документів Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів показав, що понад 1600 творів мистецтва таємно продали через підставні компанії. Останнім часом американські музеї закликають повертати награбовані предмети зі своїх колекцій до країн походження. Окрім того, у грудні мільярдеру Майклу Штайнхардту винесли довічну заборону на покупку антикваріату. Також він був зобов’язаний відмовитися від 180 артефактів, придбаних нелегально. Стейнхард заперечував провину й врешті-решт уникнув усіх кримінальних звинувачень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: