Вакансії

Австралієць Джошуа Сміт створив наймініатюрніші роботи у світі

Від Сіднея до Лос-Анджелеса і Гонконгу — художник Джошуа Сміт черпає натхнення в зразках архітектури найбільших міст світу, створюючи їх мініатюрні копії.У процесі роботи зменшується абсолютно все: від рваних афіш на стінах будинків до лежачих на тротуарі недопалків.

міні3.jpg

Оригінал цієї будівлі родом з Австралії: будиночок в Китайському кварталі Сіднея. Автор оснастив будиночок лампочками, щоб він світився вночі, а поруч на вулиці залишив мішки й коробки зі сміттям, як це було в реальному житті.

Коли Джошуа Сміт виготовив мініатюрну копію крамниці Quick Stop для культового фільму Clerks 1994 року, то навіть не міг подумати, що режисер фільму придбає її. Створена за шкалою 1:20, діорама Quick Stop слугує доказом «мікро-мистецтва» Джошуа Сміта, яке можна побачити на виставці Art in Micro, що проходить у восьми готелях Art Series в Австралії до 31 липня.

Фото: Arianna Leggiero

Фото: Arianna Leggiero

Джошуа Сміту, гавайському художнику Джону Альмеду, і російським художникам Салавату Фідаю і Варварі Разаковій — доручили виготовити 16 унікальних творів для виставки, починаючи від мініатюрних баночок аерозольної фарби, що насправді грюкає, як справжня, до скриньок поштової служби США.

Фото: Arianna Leggiero

Фото: Arianna Leggiero

Сміт працює в мініатюрі близько трьох років, але має більше 100 000 підписників в Instagram. Раніше він керував галереєю Adelaide Espionage, а до цього працював художником трафаретів аж 17 років.

Джерело: Broadsheet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: