Вакансії

Міністерство культури: «Історичну будівлю на Протасовому Яру зруйнували без дозволу»

Фото: Ілля Соколов
Фото: Ілля Соколов

Міністерство культури та інформаційної політики України зазначило, що історичну будівлю, яка знаходилася за адресою Протасів Яр, 3 в Києві зруйнували без дозволу. Про це пише The Village Україна.

Будівля знаходиться в межах історичного ареалу міста, тому будь-які ремонті або будівничі роботи мають проводитися за наявності дозволу Мінкульту. Нагадаємо, що у ніч з 12 на 13 грудня в Києві на вулиці Протасів Яр почали зносити двоповерхову будівлю ХІХ століття. Вона колись була частиною «сухарного заводу» військового відомства, що включав зерносховище, хлібопекарню та складські приміщення. У вигляді реконструкції на місці зводять 8-поверховий офісний центр Protasiv.

Комплекс заводу збудували у 1885-1886 роках, до нього входило зерносховище, хлібопекарня, склади та млин. «У 1920 році завод спалили поляки, відступаючи з Києва, а у 1930-і його реконструювали під трикотажну фабрику імені Рози Люксембург. На торцевих стінах одного корпусу і після реконструкції під офісний центр 2008-2010 років лишилися невеликі фрагменти первісного декору», — повідомляє активіст Антон Короб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: