Вакансії

Міністерство культури рф заборонило вивозити музейні експонати на закордонні виставки

@interfax
@interfax

Міністерство культури рф вирішило призупинити тимчасове вивезення експонатів із російських музеїв на закордонні виставки. Про це пише LB.ua з посиланням на російські ЗМІ. 

Наголошується, що таке рішення мінкульт ухвалив ще на початку березня, тоді ж надіслали відповідний лист до всіх підпорядкованих музеїв. У мінкульті також зазначили, що «співпрацю з дружніми країнами, зокрема тимчасове вивезення предметів мистецтва на виставки, відновлять з 2023 року». Наразі у відомстві не зазначали список цих самих країн.

Мінкульт спільно з урядом, МЗС рф, митними органами, росавіацією, страховими компаніями та музеями проводить «планомірну роботу», намагаючись повернути російські музейні об’єкти, які перебувають за кордоном.

На початку березня Національна галерея в Лондоні не додала картину Рафаеля «Святе сімейство» зі зборів Державного Ермітажу до своєї виставки через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Тоді ж Франція відкликала 15 творів мистецтва з виставки «Дуель: від бойового суду до благородного злочину», яка повинна була відкритися вже того місяця в московських музеях кремля. Сама російська інституція оголосила, що переносить виставку. 

Також на початку квітня Фінляндія конфіскувала предмети російського мистецтва на 42 мільйони євро, однак незабаром повернула обʼєкт рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: