Вакансії

Міністерство культури та інформаційної політики знайшло кошти для відновлення 26 об’єктів

Олександрійський міський Будинок культури ©golosgromadu
Олександрійський міський Будинок культури ©golosgromadu

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що у межах програми «Велика Реставрації» відновлять ще 26 об’єктів. Список споруд відібрала експертна рада при Мінкульті серед пропозицій від ОДА.

«Найближчим часом ми розпочнемо фінансування цих об’єктів коштом бюджету МКІП», — сказав Ткаченко.

До списку потрапили: Дніпропетровська філармонія ім. Когана у Дніпропетровській області, Палац у Тульчині, замок Радзивілів XVI століття у Волинській області, Палац Потоцьких (Одеський художній музей), реставрація експозиційних залів музею історії релігії у Львівській області. Ознайомитися з повним списком можна за посиланням.

«Програма має розширюватися, і сьогоднішнє погодження бюджетним комітетом розподілу субвенції на місцеві бюджети для реставраційних робіт на пам’ятках місцевого значення є підтримкою цієї довгострокової цілі. Комплексному збереженні української спадщини», — обіцяв міністр.

Програма «Велика реставрація» — частина проєкту «Велике будівництво», який передбачає проведення робіт із реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, зокрема замках, фортецях, палацах, музеях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: