Вакансії

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав у відставку

Фото ©theukrainians
Фото ©theukrainians

10 листопада Кабінет міністрів на закритому засіданні проголосував за відокремлення Держкіно від Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Міністр Олександр Ткаченко дізнався про це постфактум, тому вранці 11 листопада він подав заяву про відставку до голови Верховної Ради. «Міністр дізнався про результат постфактум, оскільки в цей час був у відрядженні в Парижі на 41 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО. Фактично з подачі ОПУ Кабмін без погодження з Мінкультом перебрав повноваження до Держкіно щодо формування та реалізації політики у сфері кіно. Юридично такий орган, як Держкіно, не може залишатися у статусі ЦОВВ. Тепер Держкіно має стати Міністерством кіно», — розповів співрозмовник для «УП. Життя».

Ткаченко був проти відокремлення Держкіно, тому що це суперечить логіці реформи, розпочатої ще до того, як він став міністром. Мова йде про передачу операційних функцій у відповідні центральні органи виконавчої влади — Держмистецтв, Держкіно, донедавна Держтуризму, Держетнополітики тощо, коли за міністерством залишалася функція формування політики, стратегій та координація діяльності ЦОВВ і регіонів у сфері культури й медіа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: