Вакансії

Міжнародний комітет музеїв та колекцій сучасного мистецтва закликав не скасовувати художників і кураторів, які висловлюються на підтримку палестинського народу

Міжнародний комітет музеїв та колекцій сучасного мистецтва (CIMAM) заявив, що проти скасування виставок художників та кураторів, які висловлюються на підтримку палестинського народу. Там наголосили, що комітет став свідком “безпрецедентної міжнародної цензури митців і кураторів, які висловлювали свої політичні погляди”, зокрема у Канаді, Німеччині та США.

Зокрема, у листопаді 2023 року музей Фолькванг в Ессені (Німеччина), скасував виставку “Афрофутуризм” кураторки Анаїс Дюплан. Причиною стали її пропалестинські пости в соцмережах.

Також Сучасна галерея музею Саарланд у Саарбрюккені, скасувала заплановану на 2024 рік виставку художниці Кендіс Брайтц через її заяви про насильство, яке відбувається в Газі.

Музей мистецтв Ескеназі при Університеті Індіани (США) скасував першу персональну виставку палестинсько-американської художниці-абстракціоністки Самії Халабі — нібито через проблеми з безпекою.

Центр мистецтв Векснера залишив поточну виставку палестинської художниці Джумани Манни “Зламати, взяти, стерти, підрахувати”, але відклав заплановану панельну дискусію за її участі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

У мережі оприлюднили документ із 16 тисячами імен художників, роботи яких нібито використовували для тренування ШІ
295

У мережі оприлюднили документ із 16 тисячами імен художників, роботи яких нібито використовували для тренування ШІ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: