Вакансії

МКІП готує зміни до законодавства щодо евакуації музеїв

@namu
@namu

Міністерство культури та інформаційної політики України готує зміни до законодавства, аби удосконалити механізми евакуації музеїв під час воєнного стану. Про це заявив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю під час телемарафону.

За словами Ткаченка, міністерство є відповідальним за планування евакуації культурних обʼєктів. Але згідно з чинним законодавством організація евакуації та зберігання експонатів покладається на місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування та керівників закладів культури.

«В Україні близько 2000 музеїв. Безпосередньо МКІП підпорядковано лише 26 музеїв та заповідників, що трохи більше ніж 1 %. Усі інші підпорядковані місцевим органам влади. Щоб евакуювати, потрібен не лише наказ МКІП, а і взаємодія з місцевими органами влади та відсутність опору директорів музеїв, що ми часто бачили в регіонах, наближених до лінії фронту, і не тільки», — заявив міністр.

МКІП вноситиме на розгляд уряду пропозиції щодо вдосконалення проведення таких робіт, аби адаптувати відповідні законопроєкти до повномасштабної війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: