Вакансії

МКІП зафіксувало близько 250 воєнних злочинів рф проти культурної спадщини України

Палац Праці у Харкові @kharkov.comments
Палац Праці у Харкові @kharkov.comments

Станом на 23 квітня зафіксовано близько 250 епізоди воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини України. Про це пише Міністерство культури та інформаційної політики у своєму телеграм-каналі.

Повідомляється, що найбільших руйнувань зазнала культурна спадщина в Харківській області — 84 епізоди, у Донецькій — 45, в Київській — 38, у Чернігівській — 24, в Луганській — 17, а в Сумській — 14.

МКІП наголошує, що перелік пошкоджень культурних обʼєктів постійно збільшується: нещодавно ушкоджень зазнали острів Хортиця в Запоріжжі, Макарівська публічна бібліотека на Київщині, старовинний Будинок вчителя 1925 року на Харківщині та інші памʼятки. У міністерстві нагадують, що руйнування об’єктів культурної спадщини — це воєнний злочин за Гаазькою конвенцією 1954 року. 

«Ми документуємо кожен епізод і формуємо детальну базу безчинств російської армії проти культурної спадщини. Всі матеріали будуть використані як докази у кримінальних справах проти воєнних злочинців», — зазначає Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко

Наразі залишаються складнощі з отриманням інформації про руйнування з тимчасово окупованих територій і зон активних бойових дій. 

У середині квітня ми писали, що Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало 189 випадків воєнних злочинів, вчинених окупантами рф проти культурної спадщини України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: