Вакансії

МКІП запустить реєстр культурної спадщини

@kharkivoda.gov.ua
@kharkivoda.gov.ua

Міністерство культури та інформаційної політики запускає реєстр культурної спадщини. Така ініціатива допоможе повернути експонати, вкрадені окупантами. Про це повідомила на брифінгу заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар.

Нині МКІП працює над двома проєктами. Перший — оцифрування музейного фонду України. Наразі в нашій країні є понад 12 мільйонів музейних цінностей. Найголовніша проблема полягає в тому, що всі облікові картки музеїв зберігаються в самих музеях у паперовому вигляді. Наступний проєкт — створення онлайн-реєстру, який міститиме перелік всіх об’єктів культурної та археологічної спадщини. Планується, що в майбутньому він взаємодіятиме з іншими значущими реєстрами, які відповідають за відбудову та унеможливлять корупційні схеми.

Нещодавно ми писали, що за спільними оцінками Мінекономіки та KSE станом на 8 червня загальна сума прямих збитків для економіки України від пошкодження та руйнування культурних обʼєктів унаслідок повномасштабної війни становить приблизно 270 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: