Вакансії

Montblanc і галерея The Naked Room запустили спільну артпремію Artists Prize

Віталій Кохан, Катя Бучацька «Мара» ©надано авторами
Віталій Кохан, Катя Бучацька «Мара» ©надано авторами

Бренд Montblanc і галерея The Naked Room запустили спільну премію Artists Prize. Вона стане першою в Україні професійною подією у сфері сучасного мистецтва, в межах якої художники нагороджують художників.

Авторками концепту стали кураторки та засновниці The Naked Room Марія Ланько й Лізавета Герман: «До участі в журі премії ми запросили 11 художників і художниць. Вони представляють різні спільноти та міста, різні художні мови і стратегії. Кожен з них має дуже персональний та осмислений погляд на те, чим сьогодні є сучасне мистецтво».

До складу журі премії увійшли: Павло Маков, Олександр Чекменьов, Алевтина Кахідзе, Саша Курмаз, Катя Лібкінд, Петро Ряска, Олена Субач, Ярема Малащук та Роман Хімей, Ніколай Карабінович, Аліна Клейтман і Анатолій Бєлов. Кожен із них номінує одного претендента, а в листопаді цього року всі члени журі зустрінуться та проведуть дискусію, за результатами якої оберуть і оголосять переможця. Він отримає 100 000 гривень від Montblanc. Крім цього, бренд профінансує персональну виставку призера, а також художника, який висунув його кандидатуру. Виставки відбудуться в галереї The Naked Room під кураторством Марії Ланько та Лізавети Герман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: