Вакансії

У Києві мозаїчне панно сховають за рестораном

У Києві на бульварі Лесі Українки, 24, знаходяться мозаїчне панно 1960-х років, незабаром його приховають від очей жителів і гостей столиці. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook киянка Рита Дудіна.

Так, власники ресторану «Марокана» раніше закривали мозаїку літнім майданчиком, однак сьогодні там почалось капітальне будівництво, а сезонна тераса перетвориться в постійну. На фасаді житлового будинку знаходиться ціла серія панно авторства Анатолія Гайдамаки та Лариси Міщенко – «Чабан», «Павич», «Вівці», «Вал лісу», «Полонина», «Науковець», «Космос», «Підводний світ», «Збір винограду» та інші. Вони оформлені в коричнево-червоній кольоровій гамі. Тематика панно абсолютно різноманітна – тріумф праці та науки, карпатські пасторалі з використанням фольклорних мотивів.

«да глотали мы ваше модернистское панно! кого тегать?

бульвар Леси Украинки, ресторан Мароккана расширяется — теперь не сезонно, а навечно», — пише на своїй сторінці у facebook Рита.

(орфографія автора збережена)

Це вже не перший випадок, коли ресторани ставлять свої інтереси вище суспільних.  Кілька років тому в Києві з фасаду ресторану «Вітряк»(пр. Академіка Глушкова,11) зникло мозаїчне панно під назвою «Вітер» авторства українських художників Алли Горської, Віктора Зарецького та Бориса Плаксія.

Фото: Рита Дудіна

Фото: Рита Дудіна

Фото: Рита Дудіна

Фото: Рита Дудіна

Фото: Рита Дудіна

Фото: Рита Дудіна

Фото: Рита Дудіна

Фото: Рита Дудіна

Джерело: БЖ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: