Вакансії

Музей Метрополітен повернув Нігерії три бенінські твори зі своєї колекції

©Metropolitan Museum of Art
©Metropolitan Museum of Art

22 листопада 2021 року відбулася урочиста церемонія, під час якої Музей Метрополітен повернув Нігерії три бенінські об’єкти зі своєї колекції. Роботи вивезели з країни під час колоніального рейду британської армії наприкінці XIX століття. 

Під час церемонії Музей мистецтв Метрополітен і Національна комісія з музеїв та пам’ятників Нігерії (NCMM) підписали угоду про співпрацю щодо обміну бенінськими об’єктами, а також обміну в галузі культури та науки. «Питання репатріації зараз перебуває у центрі уваги. Люди дивляться на об’єкти з колекцій європейських музеїв і розуміють, що ці артефакти незаконно вивезені та належать іншим культурам», — заявив генеральний директор NCMM професор Абба Іса Тиджані.

У підписаному меморандумі про взаєморозуміння офіційно перераховані майбутні спільні проєкти, включно з передачею бенінських предметів з Музею Метрополітен для виставок у 52 нігерійських музеях, а також об’єктів з Нігерії для виставок до Метрополітену. Крім того, музеї мають намір обмінюватися спеціалістами для поглиблення знань. Сьогодні до колекції Музею Метрополітен входить близько 160 об’єктів з Беніну, походження яких незрозуміле.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: