Вакансії

Музей мистецтв Маскегона відкриє простір для жінок-художниць 

Артемісія Джентілескі, «Автопортрет як Кліо», 1593-1653
Артемісія Джентілескі, «Автопортрет як Кліо», 1593-1653

Музею  мистецтв Маскегона в штаті Мічигані пожертвували 12 мільйонів доларів на відкриття простору, присвяченого художницям. Суму розподілять на придбання понад 150 полотен від приблизно 115 художниць та на будівництва самого приміщення. Проєкт планують презентувати вже на почату 2024 року. 

Окрім постійної експозиції, у просторі відбуватимуться і виставки сучасних мисткинь. Ініціатива реалізовується за кошти колекціонерів із Сан-Антоніо Стівена Алана Беннетта та Елейна Мелотті Шмідта. Вони розпочали колекціонувати роботи жінок-художниць з 2009 році, тоді їхня увага зосереджувалась на «фігуративному реалізмі». За словами Бенетта та Шмідта, спочатку вони не планували передачу своєї колекції інституції, однак «ми постаріли та почали думати, що важливо знайти дім для колекції».

«Ми підходимо до колекціонування як погляд, ми нічого не маємо проти чоловіків-художників, ми не намагаємося про когось сказати щось погане, але з самого початку ми зосереджуємось на жінках-художницях, яких нехтували великі художні музеї та галереї», — сказав Беннет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: