Вакансії

Музей в Австралії перемістив роботи Пікассо до жіночої вбиральні. Що відбувається

MONA перемістив роботи Пабло Пікассо до жіночої вбиральні, щоб уникнути скарги на дискримінацію від чоловіка-відвідувача. Усе для того, щоб дотриматися задумки експозиції й не пускати на неї чоловіків.

Раніше дві картини й малюнок Пікассо були частиною інсталяції американської художниці й кураторки Кірші Кечеле під назвою Ladies Lounge. За задумом, проєкт мав на меті створити безпечний простір саме для жінок. Адже до 1965 року жінкам в Австралії було заборонено відвідувати паби, тож у так авторка хотіла підкреслити історичну несправедливість. Тому на виставку в MONA заборонили пускати чоловіків.

Але один з відвідувачів подав скаргу до Управління рівних можливостей Тасманії. Тому музей отримав наказ припинити забороняти чоловікам відвідувати виставку, адже інсталяція порушує антидискримінаційний закон Австралії 1998 року.

Водночас Кірша Кечеле заявила, що оскаржить рішення у Верховному суді штату, щоб розглядає повернути концепцію виставки. Наразі роботи Пікассо виставлені в новому жіночому туалеті музею.

«Нова виставка в MONA. Тільки для жінок…(У нас у музеї ніколи не було жіночих туалетів, вони всі були унісекс. Але потім Ladies Lounge довелося закрити через судовий позов чоловіка. І я просто не знала, що робити з усіма цими Пікассо…», – написала художниця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: