Вакансії

Музей Вірджинії звинуватив конголезьких художників у несанкціонованому використанні зображення статуї як NFT

@artnews
@artnews

Художній музей Вірджинії відмовився передавати статую XX століття, що зображає офіцера, убитого під час повстання в Конго в 1931 році, конголезькій галереї White Cube через несанкціоноване використання зображення роботи як NFT. Колектив художників у ДРК, який співпрацює з White Cube, спільно з берлінською галереєю KOW створили 300 NFT із зображенням статуї. Продаж планують розпочати наступного місця.

«Кожна покупка допомагає в кінцевому підсумку розкрити силу скульптури та змусити її працювати для спільноти», — йдеться у повідомленні на фейсбуці, опублікованому галереєю KOW.

Музей образотворчих мистецтв Вірджинії в Річмонді стверджує, що конголезькі художники взяли зображення статуї бельгійського офіцера Максиміліана Балота із сайту інституції. Також музей зазначив, що ніколи не отримував запиту від організації щодо NFT, назвавши цей крок «неприйнятним і непрофесійним». Директор же галереї White Cube Ренцо Мартенс зазначив, що вони використовували зображення «згідно з доктриною добросовісного використання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: