Вакансії

Музеї Венеції допомагатимуть захистити експонати у львівських музеях 

Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького @lestat
Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького @lestat

У межах мистецької мережі Save Ukraine Art 22 венеційські музеї допоможуть убезпечити предмети мистецтва у Львові. Як повідомляє The Art Newspaper, італійські колеги вже надіслали усі необхідні матеріали для захисту обʼєктів від бомб, вогню та вологи.

У межах ініціативи Львівські інституції також отримають захисні тканини, пінопластові панелі та реєстратори даних для відстеження змін вологості й температури. 

Проєкт Save Ukraine Art 22 допомагає налагодити ланцюжок постачання необхідних матеріалів, аби захистити якомога більше культурних обʼєктів. Ініціативу започаткував бізнесмен Лусіо Гомієро після того, як наприкінці березня директор Львівської національної галереї Тарас Возняк звернувся з проханням про матеріали та обладнання. Мережа залучила десятки партнерів і донорів, у тому числі громадські музеї, муніципалітет Венеції, постачальників, які співпрацюють з Венеційською бієнале. 

Нещодавно ми писали, що фінські музеї допоможуть Україні у збереженні її культурної спадщини від пошкоджень внаслідок бойових дій. Державне музейне відомство, Національний музей Фінляндії та Національна галерея Фінляндії вже розпочали підготовку до операції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: