Вакансії

Мистецька спільнота виступила на захист кураторів documenta 15

@artnet
@artnet

На захист кураторів documenta 15 свободи творчості виступила мистецька спільнота — відповідну заяву підписали члени Комітету з підбору художнього керівництва documenta. Серед підписантів — директор Тейт Модерн Френсіс Морріс та німецький куратор Уте Мета Байер.

«Тиск, який ЗМІ та політики надають на всю команду documenta, став нестерпним. Ми відкидаємо як отруту антисемітизму, так і його нинішню інструменталізацію, покликану відхилити критику ізраїльської держави XXI століття та її окупації палестинської території. Водночас ми вітаємо плюралізм documenta 15 і можливість уперше почути таку багату різноманітність художніх голосів з усього світу», — йдеться в заяві.

Наглядову раду documenta закликали залишити виставку відкритою до закінчення події. Остаточне рішення керівництва documenta щодо показу фільмів буде ухвалено пізніше цього тижня.

Нагадаємо, Консультативний комітет documenta 15 — орган, який призначали, аби стежити за програмами заходу — закликав терміново скасувати показ фільмів колективу Subversive Film на тлі звинувачень в антисемітизмі. Організатори розглядають такі дії як «цензуру».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: