Вакансії

Мистецтвознавці возз’єднали членів родини на портреті XVII століття

@theartnewspaper
@theartnewspaper

Дослідники історії мистецтв возз’єднали матір із батьком та сином на портреті XVII століття. Герої полотна були розділені впродовж двохсот років.

Портрет батька та сина, написаний у 1626 році художником з Антверпена Корнеліусом Де Восом містив зображення трьох осіб. Про це вказує силует сукні, який видніється в правому нижньому куту картини. Тривалий час робота перебувала в приватній колекції в місті Ніва.

Втрачену частину із зображенням жінки виявили консультант цієї колекції Йорген Вадум та куратор Нідерландського інституту історії мистецтв у Гаазі Анджела Ягер. У пошуках дослідникам допомогла фотографія у звіті Національної галереї Данії 1966 року. На фото була зображена вбрана в складний манжет жіноча рука, що тримає пару вишитих червоним оксамитом рукавиць.

Знахідка привела дослідників до портрета жінки. Обʼєкт придбав амстердамський дилер Соломон Ліліан під час лондонського аукціону 2014 року. Після реставрації полотна стало видно пейзаж на фоні. Припускають, що портрет розділили в період 1830 по 1859 рік, ймовірно, після пошкодження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: