Вакансії

Мистецький Арсенал презентував серію відео про українську графіку

З 2018 року Мистецький Арсенал готує виставку про українську графіку ХХ–ХХІ століть. У зв’язку з карантином вернісаж перенесли, але команда Арсеналу підготувала відеопроєкт, у якому митці розказують про процес створення роботи. 

«Якщо ще 30-40 років тому у графіки було дуже багато утилітарних функцій — розмноження інформації, створення плакатів чи ілюстрування книг, то зараз їх виконують інші медіа. І за графікою залишається суто мистецька функція. До того ж, все більше митців роблять нетиражні унікальні друковані речі, а ми спостерігаємо новий виток у розвитку української друкованої графіки», — розповідає кураторка Катерина Підгайна. 

Кураторки проєкту — Катерина Підгайна та Ірина Боровець. 

Наукові консультанти Олександр Соловйов (куратор проєктів сучасного мистецтва Мистецького Арсеналу) та Ольга Лагутенко (докторка мистецтвознавства, професорка НАОМА), музейний відділ та відділ сучасного мистецтва Арсеналу.

Раніше ми записали інтерв’ю з учасниками єдиної в Україні незалежної літографічної майстерні «30»: Алісою Гоц, Ніною Савенко і Тарасом Коблюком.

Головне фото: стоп-кадр з відео про літографію

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: