Вакансії

Мистецтвознавці довели, що фрески Леонардо да Вінчі «Битва при Ангіарі» не існувало

На початку жовтня 2020 року в галереї Уффіці пройшло засідання круглого столу мистецтвознавців, серед яких були Роберта Барсанті, Джанлука Беллі, Емануель Ферретті, Чечілія Фрозініні та багато інших.

Вищезгадані науковці представили дослідження, яке доказує, що фрески Леонардо да Вінчі «Битва при Ангіарі» — не існує. Довгий час мистецтвознавці були впевнені, що вона знаходиться на стіні палаццо Веккьо та схована під шаром фарби. Таке дослідження йшло в розріз із роботою іншого науковця — Мауріціо Серачині. Він ініціював масшбатні високотехнічні наукові роботи, які потенційно могли б призвести до фрески. У своєму дослідженні Барсанті, Беллі, Ферретті і Фрозініні стверджують, що фреску так ніколи і не перенесли з картону на стіну палаццо Веккьо. Спосіб підготовки стіни з використанням техніки, що включає шар левкасу і масла, зробив це неможливим — фарба не трималася на стіні.

Мауріціо Серачині розгорнув свої пошуки після того, як акустичні дослідження показали наявність за стіною з розписом повітряного прошарку, за яким могла розміщуватися фреска Леонардо. Багато мистецтвознавців протестували проти методів Серачині, що призвело до медійного розголосу та висвітлення в ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: