Вакансії

На 60-й Венеційській бієнале Польщу представлятимуть українські художники

На 60-й Венеціанській бієнале сучасного мистецтва національний павільйон Польщи представить проєкт українських художників та польської кураторки. Йдеться про виставку “Повторюйте за мною”.

Польської історикині мистецтва, кураторки Марти Чиж та українського арт-колективу “Відкрита Група” (Юрій Білей, Антон Варга, Павло Ковач) посів друге місце у конкурсі на бієнальне представництво. Перше міце отримав проєкт «Польські вправи про трагічну природу світу. Між Німеччиною та Росією» кураторів Пьотра Бернатовича і Даріуша Карловича за участі художника Ігнація Тшечоса. Однак цей проєкт викликав критику в польському мистецькому середовищі: частина членів відбіркового комітету повідомили, що, всупереч основній темі 60-ї бієнале “Іноземці всюди,” він представляє образ Польщі як однорідного закритого суспільства та не відображає сучасної польської художньої сцени. Тому в грудні міністр культури нового уряду Бартломей Сенкевич, який є комісаром польського павільйону, оголосив про затвердження проєкту “Відкритої Групи”, яки посів у конкурсі друге місце.

Це інтерактивне відео, яке створили в 2022 році у тимчасовому містечку для переселенців у Львові. На початку повномасштабної війни ДСНС розповсюджувала інструкції про поводження під час обстрілів; а мирні жителі, які виїхали до Львова із зони бойових дій, уже вміли розрізняти зброю за звуком. У відео переселенці намагаються голосом відтворити тріщання АК-47, артилерійський обстріл або ж сирену.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

Греція готова надати Британії деякі культурні скарби в обмін на мармури Парфенону
290

Греція готова надати Британії деякі культурні скарби в обмін на мармури Парфенону

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: