Вакансії

На аукціоні не вдалося продати віллу з єдиною у світі фрескою Караваджо

Фреска Караваджо @ktvz
Фреска Караваджо @ktvz

Під час аукціону не знайшлося покупців, які воліли б придбати віллу «Аврора» в Римі з єдиною у світі фрескою італійського художника Караваджо. Ціна лоту становила 547 мільйонів доларів.

Шестиповерхова вілла розташована у самому центрі Рима та займає 2800 квадратних метрів. «Аврора» містить безліч творів мистецтва, серед яких і фреска Караваджо під назвою «Юпітер, Нептун і Плутон», її створили на замовлення кардинала Франческо Марії дель Монте у 1597 році. Робота написана олією на стелі однієї з кімнат, яку кардинал використовував як алхімічну лабораторію.

За оцінками експертів, вілла повинна стати найдорожчою нерухомістю, яка коли-небудь існувала. Під час наступного аукціону, який проведуть у квітні, «Аврора» коштуватиме на 20% дешевше.

Понад 38 тисяч людей підписали петицію, аби віллу та твори мистецтва, які там перебувають, викупив італійський уряд. Згідно з італійським законом держава має право першочергової купівлі такої нерухомості, але тільки після проведення аукціону і за тією ж ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: