Вакансії

На Деміївці зруйнували будівлі колишнього винного складу XIX століття

fb @korob.anton
fb @korob.anton

У Києві на Деміївці зруйнували будівлі колишнього винного складу на Деміївці, збудовані у 1897–1899 роках за проєктом архітектора Володимира Ніколаєва. Про це повідомив краєзнавець Антон Короб.

За його словами, забудовник демонтував виробничий корпус цеху № 1 та двоповерховий адміністративну будівлю праворуч від брами винного складу, яка також зведена за проєктом Ніколаєва. У 2011 році обʼєкт внесли до переліку щойно виявлених памʼяток. Але в переліку памʼяток місцевого значення будівель за такою адресою немає.

«Справжньою окрасою заводу стала брама, зведена для Казенного винного складу архітектором Володимиром Ніколаєвим. Брама являє собою цегляну арку на 3/4 окружності з хрещатими пілонами й потужним завершенням у вигляді тупого щипця. Декорована візерунком цегляної кладки й аркатурним карнизом», — зазначає краєзнавець Антон Короб.На цьому місці історичних промислових обʼєктів забудовник Perfect Group планує звести житловий комплекс Riverdale за проєктом Archimatika. За словами девелопера та архітектора, браму заводу збережуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: