Вакансії

На лондонському фестивалі показали понад 50 анімованих українських мозаїк

Фото: Євген Нікіфоров
Фото: Євген Нікіфоров

У межах сезону культури Велика Британія-Україна на міжнародному фестивалі Greenwich+Docklands у Лондоні представили анімовані українські мозаїки. Інсталяцію створили Український інститут та команда студії Rock ‘n’ Light.

Аудіовізуальну роботу Discover Ukraine: Bits Destroyed створили у 2019 році в співпраці з фотографом Євгеном Нікіфоровим та його документальним проєктом «Українська радянська мозаїка». Сьогодні ж роботу переосмисли з огляду на останні події, оскільки більше чверті показаних обʼєктів були пошкоджені або зруйновані армією рф. У проєкті представлені зображення 56 монументальних мозаїк авторства Алли Горської, Григорія Пришедька, Галини Зубченко, Ади Рибачук, Володимира Мельниченка та багатьох інших українських митців, створених у період 1960 — 70-х років. Проєкт транслювався на фасаді Старого Королівського військово-морського коледжу, що входить до Списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Фото: Євген Нікіфоров

Фестиваль Greenwich+Docklands щорічно збирає понад 80 тисяч відвідувачів просто неба. У заході беруть участь театральні, хореографічні, музичні, циркові виступи та художні інсталяції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: