Вакансії

На Мальтійській бієнале відкрився український павільйон

На Мальтійській бієнале відкрився український павільйон. Цьогоріч країну представив проєкт художниці Алевтини Кахідзе.

From South to North висвітлює тему деколонізації та рефлексії про імперське минуле на тлі російсько-української війни. Кахідзе накладає історію своєї сім’ї на події ХХ століття в Україні та Європі, прокладаючи зв’язок із ХХІ століттям: сюжетну лінію продовжує розповідь про особистий досвід мисткині у період повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Кураторками павільйону стали Катерина Семенюк і Оксана Довгополова.

Проєкт Алевтини Кахідзе складається з відеороботи, знятої в Одесі на початку 2024 року у співпраці з художником Романом Хімеєм, а також інсталяцій, які створили спеціально для простору павільйону.

Проєкт From South to North для участі в бієнале запропонувала платформа культури пам’яті “Минуле / Майбутнє / Мистецтво” в партнерстві з Одеським національним художнім музеєм, мистецьким продакшеном NOS з Італії та Українським інститутом.

Мальтійська бієнале (maltabiennale.art 2024) – нова міжнародна виставка сучасного мистецтва у Європі, яка триватиме з 13 березня до 31 травня 2024 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Більше матеріалів

У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували “Дівчина з перловою сережкою”
231

У Нідерландах відпустили з-під варти екоактивістів, які атакували “Дівчина з перловою сережкою”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: