Вакансії

На Одеському міжнародному кінофестивалі покажуть ретроспективу Кшиштофа Кесльовського

©tasteofcinema
©tasteofcinema

В межах 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю покажуть ретроспективу фільмів польського режисера, дворазового номінанта на премію «Оскар» Кшиштофа Кесльовського.

До ретроспективи увійшли фільми:  «Аматор», «Подвійне життя Вероніки», «Три кольори: синій», «Три кольори: білий», «Три кольори: червоний».

«Трилогія Кшиштова Кесльовського “Три кольори: синій, білий, червоний” стала прощальним ессе режисера, в якому він розмірковує над базовими концептами європейської ідентичності: рівності, братства, їхніх меж, як між собою корелюють свобода та справедливість», — кажуть програмери кінофестивалю.

Кшиштоф Кесльовський — польський режисер, який народився 27 червня 1941 року у Варшаві, проте все дитинство провів у переїздах. Спочатку молодий Кесльовський хотів присвятити себе театру, але у той час, аби стати театральним режисером, потрібно було мати вищу освіту, тож він обрав кіношколу у Лодзі.

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбуватиметься з 14 до 21 серпня. Придбати Фестивальні абонементи можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: