Вакансії

На Подолі відбудеться акція протесту проти поліцейського насильства й тиску на культурне життя

У п’ятницю, 21 травня, об 11:00 під Подільським управлінням поліції (вул. Хорива, 20) відбудеться акція протесту проти поліцейського насильства й тиску на культурне життя Подолу

«Протягом останнього року жертвами поліцейського свавілля постійно стають відвідувачі й працівники закладів культури з арткластеру на вул. Нижньоюрківській, 31, а також з “Хвильового”, “Космос-табору”, Keller Bar та інших незалежних ініціатив Подолу. Ми — музиканти/ки, художниці/ки, підприємці/ниці, культурні менеджери/ки та прихильниці/ки незалежної культури, вимагаємо справедливого розслідування численних випадків неправомірних дій поліції та “Муніципальної варти”, що супроводжувалися побиттями, приниженнями, незаконними затриманнями, пошкодженням майна та здирництвом. Ми вимагаємо покарати винних і виступаємо проти поліцейської держави та суддівського свавілля», — зазначено в анонсі.

Раніше ми писали про безпідставне вторгнення поліції на Нижньоюрківську, 31, у Closer та Mezzanine, де відбувалися події згідно з карантинними нормами й у дозволений час. Правоохоронці вдарили, поваливши на землю, працівника Closer, намагалися зламати двері, проводили несанкціонований обшук у 2c1b, в якому не було заходів, та били його працівника.

У ніч з 18 на 19 травня спецпризначенці побили художника Дмитра Бугайчука, який виходив з «Космос-табору», що знаходиться на вул. Кирилівській, 47б, а потім утримували його в кайданках без складання протоколу протягом трьох годин. Пряму трансляцію з події можна переглянути тут

Вимоги культурної спільноти такі:

  1. Звільнити Голову Подільського управління Національної поліції Василенка Павла.
  2. Притягнути до відповідальності правоохоронців, відповідальних за незаконний рейд 15 травня на Нижньоюрківській, 31, що супроводжувався застосуванням сили з перевищенням повноважень.
  3. Покарати спецпризначенців, які 19 травня побили художника Дмитра Бугайчука.
  4. Негайно припинити незаконні рейди, неправомірні обшуки з «підкиданням» наркотиків, безпідставне застосування сили та пошкодження майна у подільських закладах. 

Акція буде проходити у захисних масках та з дотриманням необхідної дистанції. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: