Вакансії

На Полтавщині пограбували музей

На Полтавщині обікрали музей. @facebook
На Полтавщині обікрали музей. @facebook

На Полтавщині в селі Козубіка невідомі пограбували приватний музей «Етнографічна Збірка “Древо”», розташований на Полтавщині в селі Козубівка. «Дерево» створив Едуард Крутько на основі власної приватної колекції старожитностей. За словами засновника музею, зникли одні з найкращих сорочок зібрання, вишиті рушники, пояси, срібні прикраси, намиста, ікона.

«Страшно втратити не матеріальні цінності, страшно втратити історію, кращі зразки мистецтва, яке творили наші пра-пра, страшно втратити те, що з таким трепетом знаходилось, вивчалося, зберігалося», — говорить засновник «Етнографічної Збірки “Древо”».

Наразі музей зачинено. За словами Едуарда Крутько, музей не працюватиме допоки не буде надійної системи захисту. За попередніми розрахунками охоронної компанії, повноцінний захист такого об’єкта, з усією апаратурою, обійдеться від 20 до 30 тис. грн.

«Нехай цей приклад буде чужим гірким досвідом для музеїв, колекціонерів, туристичних садиб, дбайте про безпеку, оплачуйте службу охорони. Ми живемо поруч не тільки з однодумцями, а і з покидьками теж», —коментує Едуард Крутько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: