Вакансії

На Прикарпатті демонтували монумент «Односельцям, які загинули під час Другої світової війни»

@polianytska.sr
@polianytska.sr

На Прикарпатті в селі Яблуниця місцева влада незаконно демонтувала монумент, присвячений односельцям, які загинули під час Другої світової війни. Він є зразком монументального мистецтва у стилі бруталізм. 

За словами Поляницької територіальної громади, монумент є об’єктом комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарного режиму в Україні. Однак на ньому не було жодних символів, заборонених законом про декомунізацію. Проєкт ukrainianmodernism зауважує, що заборона не поширюється на випадки використання символіки у творах мистецтва, створених до набрання чинності цього закону.

«Сумно, що в тилу місцеві влади витрачають ресурси на нищення пам’ятників українцям, які загинули в боротьбі проти нацизму, в той час, коли на сході і півдні українці прямо зараз знов віддають свої життя проти чергового нацистського окупанта», – зазначається в посту.

Нещодавно ми писали, що у Стрию на Львівщині демонтували пам’ятник-стелу — частину меморіальної композиції на честь радянської армії. Частину меморіальної композиції, до якої входила стела, демонтували ще у 2014 році — тоді прибрали пам’ятник радянському солдату з дитиною в руках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: