Вакансії

На роботі Модільяні виявили невідомі ескізи

Співробітники ізраїльського Музею Хехта за допомогою рентген-аналізу виявили три раніше невідомі ескізи на картині Амедео Модільяні «Оголена в капелюсі». Таким чином, на одному полотні художник написав п’ять портретів. 

На одному боці картини зображена оголена жінка догори ногами, а на звороті  — портрет Мод Абрантес, яка була подругою Модільяні. Ще 12 років тому, дослідники помітили, що під коміром Мод Абрантес зображені очі третьої людини. Але підтвердити існування ескізу, завдяки сучасним технологіям, вдалося лише сьогодні. Ще два начерки — обличчя чоловіка та зображення жінки із зібраним у пучок волоссям — виявили під роботою «Оголені в капелюсі».

Дослідники припускають, що художник написав обʼєкти поверх один одного, аби заощадити гроші на полотні. Модільяні помер у злиднях від туберкульозного менінгіту в 1920 році.

Нещодавно ми писали, що італійські правоохоронці знайшли роботу Тіціана «Портрет чоловіка в береті» 1512 року, яка зникла у 2004 році. Вважалося, що її незаконно вивезли до Швейцарії. Картину виявили в майстерні в районі Асті в П’ємонті, Італія, куди її напередодні доставили на реставрацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: