Вакансії

На українських телеканалах покажуть документальну стрічку про Голокост

GEORGE RODGER/GETTY
GEORGE RODGER/GETTY

27 січня у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту на суспільному телеканалі UA: Першийвідбудеться прем’єра документального фільму «Голокост. Засвідчений злочин». Про це пише пресслужба телеканалу.Режисерка стрічки Сніжана Потапчук зняла історії людей, які під час Другої світової війни були ще дітьми, проте пам’ятають жахіття них часів. Зйомки відбувалися у Києві, Дніпрі та Одесі.

«Вони вижили в гетто, а також стали свідками масових розстрілів, що відбувалися, за даними дослідників, приблизно в п’яти тисячах локацій по всій Україні. В кожного з героїв загинули близькі люди. Батьки, брати, сестри, кохані. В кожного було єдине завдання в ці страшні роки — вижити. Вся зібрана у фільмі мозаїка страшних спогадів — це частини історії про виживання», — йдеться в описі.

«Наша стрічка в першу чергу про людей, головна її особливість — це персоніфікація Голокосту.  Історичні факти, експонати з музеїв Голокосту в Одесі та Дніпрі, статистичні дані, сотні тисяч втрачених назавжди імен… за всім цим стоять драматичні людські історії. Як і в людей, які пережили Голодомор, у пам’яті наших героїв закарбувалися імена, спогади про людей, які загинули, й тих, хто рятував приречених на смерть. Кожна історія порятунку вчить людяності. Хтось переховував євреїв або допомагав утекти, хтось викуповував з полону. В одному з музеїв збереглося волосся дівчинки, яку обстригла сестра в надії на те, що її не зможуть ідентифікувати як єврейку», — поділилася Потапчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: