Вакансії

На ВДНГ повністю знесли павільйон №19

@kyiv.media
@kyiv.media

На території Національного комплексу ВДНГ завершили знесення павільйону №19, на місці якого зведуть корпус Президентського університету. Це можна побачити на відеоролику, знятому блогером Сергієм Мухлиніним за допомогою дрона.

Раніше повідомлялося, що головний архітектор Президентського університету Віталій Молочко заявив, що павільйон №19 «був визначений замовником для реконструкції». Архітектор стверджував, що згідно з технічним звітом металеві конструкції та елементи перебувають в аварійному стані. За словами Експоцентру, оригінальна конструкція та комунікації будівлі не передбачають можливості стаціонарного розташування в ній навчальних аудиторій, тому задля можливості подальшої експлуатації павільйону й розміщення в ньому освітнього проєкту проводиться підготовка до реконструкції будівлі — зокрема демонтаж стін і перекриттів. 

Павільйон №19 збудували в 1971 році за проєктом радянського архітектора Бориса Жежеріна, який був автором Головного павільйону ВДНГ УРСР, Театру опери та балету в Дніпрі та станції метро «Золоті ворота».

У радянські часи в павільйоні №19 виставляли найцікавіші зразки товарів народного вжитку. Після 1991 року приміщення стояло порожнім, а з 2018 року там відбувався благодійний розпродаж «Кураж Базар».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: