Вакансії

На Венеційській бієнале представлять виставку «Це Україна: Захищаючи свободу»

Демієн Герст, Sky Over Corn Field, 2022.
Демієн Герст, Sky Over Corn Field, 2022.

23 квітня PinchukArtCentre та Фонд Віктора Пінчука відкриють виставку «Це Україна: Захищаючи свободу» у венеційському палаццо Scuola Grande della Misericordia. Проєкт, який проводиться в партнерстві з Офісом Президента України й Міністерством культури та інформаційної політики України, входить до офіційної супутньої програми La Biennale di Veneziа та відбудеться замість виставки The Future Generation Art Prize @ Venice 2022. 

На виставці, яка триватиме до 7 серпня, будуть представлені роботи українських і міжнародних художників «у контексті національної історії та культури». Серед них: Нікіта Кадан, Стефан Медицький, Борис Михайлов, JR, Марина Абрамович, Євгенія Білорусець, Демієн Герст, Олафур Еліассон, Такасі Муракамі, Марія Приймаченко, Леся Хоменко та Тетяна Яблонська. 

«Виставка підтверджує культурну стійкість України, яка завжди, навіть у найважчі часи, виражалася в здатності критично мислити й творити. Відмовляючись від прямих розповідей про війну, художники водночас глибоко аналізують їхнє значення, походження та вплив. Виставка “Це Україна: Захищаючи свободу” розповідає про силу, творення та дружбу. Але насамперед вона присвячена нашим колективним свободам — свободі вибирати, свободі говорити та свободі існувати», — зазначають організатори події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: