Вакансії

На Запоріжжі окупанти замінували територію біля заповідника «Кам’яна Могила»

Заповідник «Кам’яна Могила» @location4film
Заповідник «Кам’яна Могила» @location4film

У Мелітопольському районі Запорізької області російські окупаційні війська замінували територію поряд із Національним історико-археологічним заповідником «Кам’яна Могила». Про це пише речник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Арєф’єв на своїй фейсбук-сторінці.

«На Мелітопольщині російські окупанти замінували місцевість поблизу “Кам’яної Могили”, риють окопи у селах, що знаходяться поблизу заповідника, а на джерелах села Терпіння облаштовують свій табір. Таким чином загарбники намагаються закріпитися на запорізькій землі і водночас сподіваються запобігти партизанському руху спротиву в Мелітопольському районі», — повідомляє Арєфʼєв.

Кам’яна Могила — світова пам’ятка давньої культури в Україні, розташована в селищі Мирне над річкою Молочною. Кілька тисячоліть місце слугувало святилищем для язичників. У печерах і гротах Кам’яної Могили зосереджено понад три тисячі наскельних малюнків, які охоплюють період від епохи пізнього палеоліту до середньовіччя. З 2006 року заповідник є претендентом на включення до списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: